Musiikin lisensoinnilla tarkoitetaan yleensä ‘aristokratian lisäkappaleita’ tai ‘tuotantomusiikkia’. Nämä kappaleet on todella kirjoitettu sekä luotu ainoana tarkoituksenaan käyttää niitä lisäprojektissa. Kuka tahansa voi lisensoida tämän musiikin lisensoimalla kustannuksiaan hyödyntääkseen tehtäväänsä.

Entä teollisuusmusiikki?

Teollisuusmusiikkia, jonka ovat kirjoittaneet ja tehneet esimerkiksi muusikot, kuten Adele, M83 ja myös U2, ei voida käyttää mihinkään tarkoitukseen, lukuun ottamatta henkilökohtaista / yksityistä tehokkuutta. Kun ostat CD-levyä tai lataat ja asennat MP3: n, mainitaan erityisesti, että voit pidättyä kaikesta pitämällä kyseisen kappaleen tai musiikkikappaleen paitsi kiinnittämällä siihen huomiota itse. Kaikenlainen palvelun käyttö on kielletty, myös soittamalla sitä radiossa asiakkaille kampaajassa.

Kaupallisen musiikin soittamiseksi suurelle yleisölle kyseisen kansakunnan asianomainen kansalaisvapauksien järjestö edellyttää julkista esitystä. Isossa-Britanniassa se voi olla JULKISET SUhteet tai PPL. Yhdysvalloissa / Kanadassa se voi olla BMI tai ASCAP. Nämä organisaatiot asettavat kustannukset yrityksen omistajalle liiketoiminnan / sijainnin mittasuhteen perusteella. Tämä voi olla kallista, ja se vie myös aikaa vievää radion toistamiseen asiakkaillesi tiloissa, mutta antaa yrityksen kuitenkin toistaa radion kuluttajilleen ilman juridisia ongelmia.

Tämä ei ole sopiva lääke videoleikkeiden valmistukseen ja myös elokuvien tekoon, koska kappaleiden käyttö ja toiminta eivät ole samoja. Koska useat videoleikkeitä tuottavat yritykset tuottavat verkkosisältöä asiakkaille, he tarvitsevat taustamusiikkia videolleen / elokuvalle, josta on päästy eroon haluttuun tarkoitukseen. Kun lisensoidaan yrityslauluja, tällaisen luvan laatiminen verkkoon, julkiseen tehokkuuteen, myymälöihin ja massavaihtoon tulee nopeasti ja tulee olemaan kallista ja monimutkaista.

Royalty free-kappaleiden lisensointi tarjoaa perustason ja taloudellisen ratkaisun hyvin luodun musiikin hankkimiseen, jolla on kaikki asiakkaalle vaadittavat oikeudet, taloudellisella, läpinäkyvällä lisenssillä.

Kenen täytyy varmentaa kappaleet?

Kuka tahansa, joka luo sähköistä materiaalia tarkoituksenaan julkaista se verkossa tai julkisesti. Se on itse asiassa niin yksinkertaista. Et voi laillisesti käyttää musiikkia, jota et itse ole kirjoittanut tai lisensoinut musiikkikirjastosta.

Entä ‘oleskelu-elokuvat’ ja ‘henkilökohtaiset työt’?

Täsmälleen samat määräykset asettavat kotiviilauksia ja myös henkilökohtaisia ​​projekteja, mutta koska niitä ei tuoteta voittoa tavoittelematta eikä ammattimaisesti asiakkaan puolesta, on mahdollista käyttää kaupallisia kappaleita tällaiseen materiaaliin. Kuitenkin, kun tämä verkkosisältö julkaistaan ​​sosiaalisissa järjestelmissä, kuten Facebookissa ja YouTubessa, saatat löytää videosi estettyinä tietyissä maissa tai poistaa sen kokonaan. Tämä johtuu tosiasiasta, että yritysmuusikoilla ja asiakirjatunnuksilla on sopimus, joka tarkistaa heidän verkkosisällönsä käytön näissä järjestelmissä ja voi noudattaa niitä. On kuitenkin monia yritystaiteilijoita ja myös levy-yhtiöitä, jotka sallivat musiikin käytön markkinoinnissa. Mainos liitetään varmasti materiaalisi esikatselun, päällekkäisyyden tai puoliajan tauona videoleikkeen aikana hyväksyäkseen heidän kappaleidensa käytön. Jos tuotat jotain yksilöllistä, ‘huvin vuoksi’ sen jälkeen sen ei pitäisi olla huolenaihe.

Liikelaulujen käytön vaarat ammatillisessa videoleikkeessä

Asiakas voi toivoa videoleikkeensä uusinta osumaa, koska se kaikuu kohderyhmänsä kanssa tai tuntuu edustavan heidän tuotemerkkiään. Tästä huolimatta, kuten aiemmin on kuvattu, tämä saattaa lopettaa nopeaa estämistä tai poistamista seuraavilla vaikutuksilla, kuten tilin jäädyttämisellä. Jos videota ei ole estetty tai poistettu, sitä tarjotaan mainosten kanssa.

Tämä on viimeinen asia, jota haluat asiakkaasi kannalta. Olet tuottanut videoleikkeen, joka mainostaa heidän uutta tavaroitaan, ja ennen kuin videoleike on myös alkanut, katsojille näytetään mainoksia tuotemerkkien ja tuotteiden täydentämiseksi. Se heikentää sekä videon että brändin potentiaalia.

Miksi lisensoida ROYALTY COMPLIMENTARY SONGS?

On olemassa kolme keskeistä syytä, miksi musiikin asianmukainen lisensointi on erittäin tärkeää.

  1. Käytät musiikkia, joka EI varmasti läpäise tekijänoikeusasioita, haittaa tai poista sitä, kun se julkaistaan ​​verkossa. Tämä viittaa siihen, että voit toimittaa lopputuotteesi asiakkaallesi ilman huolta mistään musiikkiin liittyvistä huolenaiheista.
  2. Voit MONETISEERI luomasi verkkosisällön. Jos tuot sisältöä omalle verkkokanavallesi YouTubessa, sinusta ei tule kysymystä seuralaisohjelmaa, jotta ansaitset rahaa videoissasi näytetyistä mainoksista. Et voi ansaita rahaa näistä mainoksista, jos kappaleita ei ole lisensoitu, koska ne menevät suoraan kappaleiden esittäjälle / tuottajalle. Maksa musiikkilupasta, tuot tuloja kyseisestä kappalesertifikaatista. Simple.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *