Tämä on luettelo eräistä maailman musiikkikategorioista sekä niiden tulkinnat.

Afrikkalainen kansanlaulu – laulut, joita pidetään tyypillisinä kansakunnalle tai etniselle ryhmälle, jotka tunnetaan sen yhteiskunnan kaikille segmenteille ja joita ylläpidetään myös tyypillisesti suullisen käytännön avulla.

Afro-jazz – viittaa jazzlauluihin, joihin afrikkalainen musiikki on todella vaikuttanut. Musiikki otti komponentit marabista, swingistä ja amerikkalaisesta jazzista ja valmisti tämän erikoiseoksena. Alkuperäinen bändi, joka todella toteutti tämän synteesin, oli eteläafrikkalainen yhtye Jazz Maniacs.

Afro-beat – Se on yhdistelmä joruba-musiikkia, jazzia, Highlifeta ja myös funk-rytmejä, integroituna afrikkalaisiin lyömäsoittimiin ja laulu-malleihin, suosittua Afrikassa 1970-luvulla.

Afro-pop – Afropop tai Afro Pop on termi, jota joskus viitataan nykyaikaiseen afrikkalaiseen suosittuun kappaleeseen. Termi ei kuvaa tiettyä tyyliä tai ääntä, mutta sitä käytetään perusterminä Afrikan populaarimusiikin selittämiseen.

Apala – alun perin kotoisin Nigerian jorubalaisilta. Se on lyömäsoittimiin perustuva tyyli, joka perustettiin 1930-luvun lopulla, kun sitä käytettiin herättämään palvojia, kun he eivät olleet syöneet koko Ramadanin islamilaisen pyhän kuukauden ajan.

Assiko – on suosittu tanssi Kamerunin eteläpuolella. Yhtye perustuu normaalisti laulajaan kitaran mukana ja lyömäsoittaja, joka soittaa Assikon sykkivää rytmiä metallilavoilla ja haarukoilla myös tyhjällä pullolla.

Batuque – Kap Verden kappaleita ja tanssityyliä.

Bend Skin – on eräänlainen pääkaupunkiseudun Kamerunin musiikki. Kouchoum Mbada on tyyliin tunnetuin ryhmä.

Benga – on kenialaisen musiikin genre. Se kehittyi 1940-luvun lopulla ja myös 1960-luvun lopulla Kenian pääkaupungissa Nairobissa.

Biguine – on musiikkityyli, joka tuli Martiniquesta 1800-luvulla. Integroimalla tavanomaisen bele-musiikin polkaan, Martiniquen mustat muusikot tuottivat biguiinin, joka koostuu 3 erillisestä tyylistä, biguine de hair salon, biguine de bal sekä biguines de rue.

Bikutsi – on Kamerunin musiikkityyli. Se luotiin Yaounden kaupungin ympäristössä asuvien Beti- tai Ewondon ihmisten perinteisistä tyyleistä.

Bongo Flava – siinä on sekoitus rap, hip hop ja R&B aloittelijoille, mutta nämä etiketit eivät tee sitä oikeudenmukaisesti. Se on räppi, hip-hyppy ja R&B Tansanian muotoilu: iso sulatusuuni mieltymyksiä, taustaa, kulttuuria ja identiteettia.

Poljinnopeus – on tietty aikavälien tai sointujen kokoelma, joka päättää lausekkeen, osan tai kappaleen.

Calypso – on tyyli afrokaribialaisista kappaleista, jotka tulivat Trinidadista noin 1900-luvun alussa. Genren juuret ovat afrikkalaisten orjien saapumisessa, joka ei saa puhua keskenään, yhdistetään kappaleen kautta.

Chaabi – on Marokon suosittu musiikki, todella samanlainen kuin Algerian Rai.

Chimurenga – on zimbabwelainen musiikkityyli, jonka on luonut ja suosinut myös Thomas Mapfumo. Chimurenga on shonan kielen sana taisteluun.

Chouval Bwa – määrittää lyömäsoittimet, bambuuran, haitarin ja myös vahapaperi- / kampatyyppisen kazoon. Musiikki syntyi maaseutu Martinicans.

Christian Rap – on tyyppi räppi, joka käyttää kristillisiä teemoja jakaa lauluntekijän usko.

Coladeira – on eräänlainen musiikki Kap Verdessä. Sen elementti nousee funacolaan, joka on sekoitus funanáania ja coladeraa. Tunnettuihin coladera-taiteilijoihin kuuluu Antoninho Travadinha.

Contemporary Christian – on musiikkilaji, joka on lyyrisesti keskittynyt kristittyjen luottamusta koskeviin asioihin.

Maa – on sekoitus näkyviä musiikkityyppejä, joita alun perin löytyi Yhdysvaltain eteläosista ja Appalachien kukkuloilta. Se on alkanut perinteisestä kansanmusiikista, kelttiläisestä musiikista, bluesista, gospel-musiikista, hokumista sekä vanhanaikaisista kappaleista ja kehittyi nopeasti 1920-luvulla.

Kasino – on eräänlainen Jamaikan suosittu musiikki, joka luotiin 1970-luvun lopulla sellaisten tukijoiden kanssa, kuten Yellowman ja Shabba Ranks. Sitä kutsutaan lisäksi bashmentiksi. Tyyli määritellään syvälaulamisella sekä paahtamalla (tai räppäämällä) raaka- ja tanssitavaraisia ​​musiikkitiedostoja.

Disco – on tanssisuuntautuneen popmusiikin luokka, jota mainostettiin tanssiklubissa 1970-luvun puolivälissä.

Ihmiset – sanan standardinmukaisimmassa tunteessa ovat kappaleita sekä tavallisille ihmisille.

Freestyle – on elektronisten kappaleiden muoto, johon Latinalaisen Amerikan kulttuuri vaikuttaa suuresti.

Fuji – on suosittu nigerialainen musiikkityyli. Se johtui improvisaatiosta Ajisari / olivat mukautettuja kappaleita, mikä on eräänlainen muslimimusiikkia, jota suoritetaan seuraajien herättämiseksi ennen aamunkoittoa koko Ramadanin paastokaudella.

Funana – on sekoitettu portugalilainen ja afrikkalainen musiikki sekä tanssi Santiagosta, Kap Verdelta. Sanotaan, että ruumiinkielen vähennetty osa on afrikkalaista, samoin kuin yläosa portugali.

Funk – on amerikkalainen musiikkityyli, joka tuli 1960-luvun puolivälistä loppupuolella, kun afrikkalaiset amerikkalaiset muusikot sekoittivat soul-kappaleita, spirit-jazzia ja R&B: tä tasapainoisiksi, tanssiviksi uudentyyppisiksi kappaleiksi


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *