Jos haluat pyrkiä ammattiin kappaleiden valmistuksessa, parasta neuvoja tulee varmasti aina niiltä, ​​jotka ovat jo tehokkaita alalla. Ihmetät kuinka nämä suosituskohdat kuulostavat melko yleiseltä, mutta sillä on väistämättä positiivinen vaikutus paitsi tuleviin käytäntöihisi ja prosesseihisi, myös monipuolisuuteen sekä itseluottamukseen pyrkivän musiikin valmistajana.

25 vinkkiä musiikin tuotantoon

Tässä on kourallinen osoittimia uusille kappaleiden valmistajille – kaikki nykypäivän näkyvimmistä muusikoista, tuottajista ja DJ: stä. Opiskele heitä, laita ne tekniikkaan ja anna heidän johtaa sinut sekä yksilölliseen että urakehitykseen.

Luo konkreettinen visio

Kuten kaikki muutkin mielikuvitukset sisältävät ammatit, hyvä lähtökohta on saada melko vankka näkemys siitä, minkä haluat suorittavan lopputuloksen. Voit olla niin hullu ja luova kuin haluat olla, kun kyse on musiikin luomisesta ja muokkaamisesta, ja myös visiosi todennäköisesti etenee jotain erilaista sinä mukana, vaikka sinulla ei ole kiinteää käsitystä haluamastasi tuloksesta, voi tehdä tunnet todellakin olevansa vuorattu – samoin kuin se näkyy mahdollisesti heti, kun projekti on valmis.

Tee töitä mukavassa ympäristössä

Kuvitteellisten tulosten saavuttamiseksi sinun on oltava “vyöhykkeellä” – henkisesti ja kirjaimellisesti. Työtä missä luulet olevan mukavin. Sen ei tarvitse olla varsinaisessa, asiantuntevassa studiossa, koska se voi joissain tapauksissa pelotella aloittelijoita (samoin kuin antaa sinulle takaisin paljon vuokravuoroissa). Jos sopii kotiisi, voit rakentaa jatkuvasti oman talon nauhoituspaja.

Pääse eroon häiriötekijöistä

Työstudiosi on oltava suotuisa alue, joten varmista, että poistat kaikki häiriötekijät tai pidä ne ainakin minimissä. Mieluiten musiikkipaja tulisi olla äänieristetty pitämään työpajan ääni ulko- ja ulkopuolella. Sammuta televisiot, älypuhelin ja jopa älykellon virta (tai ota se vain pois). Samoin, sinulla on erilliset tietokonejärjestelmät varsinaiseen korjaustyöhön ja muihin kuin tuotantoon liittyviin asioihisi, kuten sähköpostiviestit ja myös sosiaalisen median sivustot.

Löydä sopivat strategiat

Nykyään kappaleen luomisen oppiminen on yhtä tärkeää kuin pätevyys kappaleiden valmistusohjelmiin. Opi kaikki pienet asiat, jotka voit valitun ohjelmistosovelluksesi ympärillä, käytä sitä integroidaksesi oput toisiinsa, hyödyntää viittauskappaleita sekoittamisen tehostamiseen ja hanki riittävästi kokemusta, kunnes löydät nopeimmat ja tehokkaimmat tavat toivottujen tulosten saavuttamiseksi.

Älä pakota itseäsi kun siltä ei tunnu

Kun todella tunnet, että olet todella osunut innovatiiviseen lohkoon, etkä tunnu saavan sitä oikein, se voi olla erinomainen konsepti lopettaa ja myös potkaista takaisin. Kävele lyhyen kävelymatkan ulkopuolella, lue kirja, kiinnitä huomiota moniin muihin sekoituksiin tai yritä löytää motivaatioresursseja. Tee toinen asia muutaman minuutin ajan ja palaa myös raikkaammaksi.

Usko ruudun ulkopuolelle

Älä pelkää kokeilla ja ottaa inspiraatiota muista genreistä. Pysyminen tarkalleen samaan, kokeiltuun äänentoistoon on turvallinen tapa mennä, mutta se ei ole vain tapa, jolla teet erinomaisia ​​kappaleita. Jos aiot tuottaa jotain upeaa, kokeile jotain erilaista kuin mitä tyylilajiisi yleensä saadaan. Kiinnitä huomiota useiden muiden tyylilajien kappaleisiin ja mieti, kuinka voit integroida kappaleiden parhaat osat suoraan omaan musiikkiisi.

Tee kaikkensa ollaksesi aluksi

Kun tuotat omaa musiikkiasi, on tyypillistä olla aikeissa tuntua suosituimmista muusikoista. Älä kuitenkaan matkia vain sellaisia ​​kappaleita, joita sinä ja kaikki muutkin parhaillaan kuuntelet. Ennen töiden aloittamista yritä olla kiinnittämättä huomiota muiden ihmisten musiikkiin, jotta sinulla olisi paljon helpompaa aikaa säveltää omia melodioita, säkeitä ja sekoituksia

Arvioi ensimmäiset sekoituksesi.

Jotkut ammattilaiset rohkaisevat sinua tarkistamaan alkuperäiset sekoituksesi uudelleen, jos et ole melko tyytyväinen kehittämääsi. On normaalia, että on olemassa lukuisia sekoitusmuunnelmia yksinäisestä kappaleesta, samoin kuin on varmasti aikoja, joiden aikana huomaat, että paras on silti ensimmäinen – mikä on hieno.

Ole monipuolinen

Kaikkien alkuperäisten ja erillisten musiikkien kehittäminen ei ole jatkuvasti “asiantuntija” tehtävä. Älä epäröi käyttää esiasetuksia ja myös esimerkkilatauksia, jos tunnet (ja kuuntelet), että se toimii ihanteellisesti kappaleesi kanssa. Pidä mielesi ja muut vaihtoehdot avoimina, ja jatka etsimistä lukuisista äänilähteistä, jotka voivat parantaa kappaleitasi.

Mennä virran mukana

Salli luovan ajattelutavasi liikkuvuus ja valitse se myös kirjoittaessasi kappaleita, luomalla kappaleita, sekoittamalla tai tartuttamalla raitoja, kokeile erilaisia ​​kohtia ja katso myös mihin se vie. Saatat olla vain hämmästynyt tuloksista – erinomaisella tavalla.

Älä liioittele sitä.

Vanha sanonta “paljon vähemmän on paljon enemmän” liittyy käytännössä kaikkeen. Kun ajatellaan nykypäivän mallia tuloksellisten kappaleiden virittämisessä, on helppo liioitella sitä pidempään, kun käsittelet tiettyä kappaletta. Jos ei ole liian myöhäistä, yritä vähentää ja poistaa myös tarpeettomia tuloksia. Ylläpidä se helppoa ei ole jatkuvasti huono kohta, loppujen lopuksi.

Tiedä milloin poistuu kappaleesta.

Kappaleita editoitaessa, parannettaessa ja sekoittamalla ylimääräinen virhe, joka sinun tulee pitää itsesi omistamatta, yrittää myös kovasti palauttaa arvottoman kappaleen. Jos huomaat, että sen tekeminen mahdottomaksi edes innovatiivisen tauon jälkeen, älä ole pahoillani siitä, että lopetat sen ja jatkatkin.

Kyse ei ole laitteista

Toinen asia, jonka aloittelijat voivat oppia lisää vakiintuneista tuottajista, on se, että musiikin tekeminen on tärkeämpää kuin mitä teet heidän tekemiseen. Lisäksi mielikuvitus tulee kaikkien työkalujen takana olevalta henkilöltä. Joten älä epäröi tehdä omaa musiikkiasi kaikilla käytettävissä olevilla resursseilla.

Ole valmis tekemään investointeja

Odotat maksavansa erinomaisen määrän omaa rahaa aloittaaksesi työn. Tämä on erityisen totta, jos aiot kehittää omaa oleskeluteippiäsi. Seuraamallasi sinulla saattaa olla mahdollisuus saada tuottoa näistä taloudellisista sijoituksista, mutta olet kuitenkin valmis investoimaan paljon siitä jälleen vaihdepäivityksiin, kampanjoihin (kuten video ja mainokset) ja moniin muihin menoihin.

Tee musiikkia kokeiltujen laitteiden avulla

Sijoitusten tekemisestä huolimatta, että käytät rahaa järkevästi ostaessasi kappaleiden valmistukseen välttämättömiä laitteita. Niiden pitäisi ehdottomasti koostua korkean suorituskyvyn kannettavista tietokoneista tai kotitietokoneista ja myös luotettavista, studiolaatuisista kappalelaitteistoista – tärkeimmistä työpajan äänikaiuttimista ja nauhoitusmikrofoneista sekoittimiin ja myös kuulokkeisiin.

Tee yhteistyötä muiden kanssa

Tällä kilpailualueella tarvitset kaiken mahdollisen avun. Tee yhteistyötä nuorempien ihmisten kanssa pysyäksesi mukana trendissä ja saadaksesi tuoreita alkuperäisiä sekä vanhempien ihmisten kanssa, jotka voivat käyttää sinulle markkinoille suunnattuja suosituksia. Ainakin sinun on tiedettävä paljon aivan uusia asioita tekemisissä muiden ihmisten kanssa.

Pyydä rehellistä palautetta

Lisäetu ryhmittelyyn on, että voit saada jonkun muun kiinnittämään huomiota kappaleihisi – oikeudenmukaisesti. Käytä tätä tilaisuutta etsiä suoraviivaista palautetta (muuten helposti annettavaa) luotettavilta sekä elintärkeiltä kollegoilta ja myös neuvojilta, jotka voivat auttaa sinua saamaan työn nopeammin aikaan, poistamaan huonot ideat nopeammin ja kasvamaan lopulta myös valmistajaksi.

Älä anna luokan tarrojen määritellä kappaleitasi

Itse asiassa on monta kertaa ollut, että valmistajat päätyvät tekemään kappaleita, joita ei voi nimetä tietylle tyylilajille – ja se on täysin hienoa. Nämä tunnisteet eivät saisi estää sinua tai estämään sinua tuottamasta omaa meluasi, olipa kyse sitten sekoituksesta elektronisia kappaleita ja hip-hyppyä tai mitä tahansa, jonka voit tuntea tekevän tällä hetkellä.

Tarkista virheesi

Tässä on mielenkiintoinen vinkki: kuuntele virheitäsi. Vakavasti – kiinnitä huomiota niihin selkeästi ja selvitä myös ovatko ne todella virheitä. Saatat olla järkyttynyt oppiessasi, että muutama näkyvin, kaavion päällä oleva kappale sisältää todella onnekkaita onnettomuuksia ja virheitä. Jos siitä on hyötyä, niin miksi ei ylläpidetä sitä?

Tallenna kaikki pienet asiat

Taikuutta studiossa voi tapahtua milloin tahansa, ja toisinaan se tapahtuu myös ensimmäisten muutaman minuutin aikana työpajassa, ennen kuin olet myös lyönyt levykytkintä. Säästä itsesi tyytymättömyydestä painamalla asiakirjaa heti ja katso, voitko saada kiinni jotain ehdottomasti satunnaista ja hämmästyttävää näiden vielä “kirjoittamattomien” minuuttien aikana.

Luotta korviin

Kun huomaat, että olet juuttunut musiikkiauraan hauskanpitoa varten erilaisilla asetuksilla, yritä kiinnittää huomiota kappaleeseen silmillä tai näytöllä kiinni. Älä luota liian paljon elektronisen äänenkäsittelyohjelman visioista. Riippuu korvistasi – ja myös vaistoistasi – absorboidessasi raitaasi eri näkökulmasta.

Ole ajautunut ja kurinalainen

On ehdottomasti haastavaa aloittaa kappaleita. Jos haluat tehdä kappaleiden tuotannosta uran, tarvitset aseman ja myös tekniikan sen suorittamiseksi. Monet ovat lopettaneet tien päällä, pääosin pettymysten seurauksena, mutta jos teet edelleen haluamaasi tapaa ja kiinnität silmäsi palkintoon, olet todennäköisesti lähtemmässä paikoissa.

Tunne yleisösi

Jos teet kappaleita tietylle kohderyhmälle, on erittäin tärkeää luoda musiikkia, jonka tiedät arvostavan – riippumatta siitä, kuinka alkuperäinen tai spekulatiivinen se on. Esimerkiksi, jos olet luomassa musiikkia klubeille, ajattele kuin klubin omistaja ja harkitse sitä, mikä mielestäsi näyttäisi hyvältä klubeilla, ja kiertä sitten sitä.

Ei kiirettä

Täydellisyyteen ei voida kiirehtiä, joten älä itse vaadi kappaleen suorittamista – etenkään vain, jotta voit paljastaa sen. Tarjoa (ja myös omalla) aika ymmärtää kappaleen kapasiteetti, kokeilla ja myös nähdä, mihin sen muokkaaminen voi johtaa. Kaikki tämä lisätty aika voi myös auttaa sinua selvittämään, onko kappale todella asetettu … vai muuten melko vielä.

Jatka laajentamista

Kuten jokaisessa ammatissa, muista pitää yllä etenemistä ja käyttää kaikkia mahdollisuuksia, jotka auttavat sinua kasvamaan ja myös parantamaan tuottajana. Aseta aivan uudet tavoitteet ja vaikeuta itseäsi olemaan parempia ja erityisen luovia jokaiselle uudelle kappaleelle tai dokumentille. Joissain tapauksissa tarvitsemme vain pientä työtä löytääksemme mitä pystymme.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *