Tänään näyttää omituiselta päivältä puhua pop-kuuluisuuden syntymäpäivistä. Silti Taylor Swift – joka muuttaa tänään 30 – ei ole tavallinen pop-julkkis. Laulajan suunta on tosiasiallisesti kohdistunut sukupolven omaan, joka kypsyessään on herännyt. Hänen yksilölliset taistelunsa – mukaan lukien inklusiivisuus, ei-toivotut seksuaaliset edistysaskeleet, iso yritys – ovat olleet kaikki taistelumme .

Swift purskahti näyttämölle vuonna 2006, 16-vuotias engénue, joka teki nopeaa tahtoaan maanpoppaa – ja päätyi myös viipymättä säännölliseksi julkkispiiriin. “Löysin itseni naisten ympäröimäksi, jotka halusivat olla ystäväni”, hän kirjoitti kappaleessa Ellelle. “Joten huusin sitä katolta, julkaissin valokuvia ja muistan äskettäin löydetyni hyväksyntäni sisarukseksi, tietämättä, että muut ihmiset saattavat silti tuntea samalla tavalla kuin minä yksin ollessani.”

Hän viittasi luonnollisesti hyvin tunnettuun # joukkueeseensa, hoikkaiden, valkoisten narttujen ryhmään, joiden kanssa häntä usein kuvitteltiin. Vaikka alussa Swiftin #squad loi mediavimman, reaktio jatkui nopeasti, kun Swiftiä syytettiin erityisen myrkyllisen tuotemerkin kasvattamisesta valkoisesta naiseudesta. Itse määräämänsä tauon jälkeen Swift palasi uudella CD: llä sekä mukana olevalla matkalla, joka ehdotti hänen todella kuunnellut ja oppinut; Lokitiedot osoittavat esillä olevat tanssijat ja taustamuusikot kaikesta eri historiasta sekä ruumiityypistä.

Sitten hänen ajattelutapansa oli seksuaalisuus. Haastattelussa Stylein syyskuun ongelmasta Swift kertoi, että hänen ystävänsä ja kumppaninsa Todrick Hall olivat kysyneet, mitä hän ehdottomasti tekisi, jos hänen poikansa olisi homo. “Totuus, että hänen täytyi kysyä minulta, yllättyi”, hän kertoi Stylelle, “ja antoi minulle myös tiedon, että en ollut tehnyt asetustani riittävän selkeäksi tai tarpeeksi kovaa.” Joten hänestä tuli paljon laulavampaa, vastustaneen anti-LGBTQ + -kustannuksia Yhdysvalloissa ja julkaissut myös tämän vuoden kesäkuussa singlen ”Sinun täytyy rauhoittua” – yleisesti ajatellut LGBTQ + -hymniä (yhdessä Swiftin tarkemman taiteellisen nuhteen kanssa) Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, jonka syntymäpäivänä viritys aloitettiin).

Tähän vuoteen saakka Swiftin hiljaisuus poliittisista ongelmista oli tullut ahdistava kriitikkoilleen. Miksi he kysyivät, oliko joku, jolla oli niin paljon valtaa ja vaikutusta, ettei käyttänyt järjestelmäänsä? Silti Swiftin haluttomuus vaatia asemaansa tuntui paljon kuin edustaa koko sukupolven poliittista ambivalenssia, joka pettyi muuten. Vain muutaman viime vuoden aikana olemme tosiasiallisesti nähneet aktiivisuuden – enemmän kuin yhden -, jonka tavoitteena on tarjota ääni äänettömille Greta Thunbergista #MeToo: iin.

Swift on ehkä osittain politisoitu henkilökohtaisen kokemuksen perusteella. Vuonna 2017 hän vastasi radio-DJ David Muellerin mukaan, joka väitti, että Swift oli todella tuhonnut uransa, kun hän oli syyttänyt häntä etsimään häntä tapaamisesta ja tervehdyksestä vuonna 2013. Laajaksi julkistettu tapaus paljasti naisen, joka kieltäytyi lykkäämästä tai karjoittamasta. Muellerin asianajajan esittämä kysymys, että yhdellä tekijältä kysyttiin, miksi Swiftin hame ei näyttänyt sileältä edessä kuvassa, jossa tapahtuma tapahtui (“Koska perseni on ruumiini takana”, Swift vastasi takaisin). Swift voitti tapauksen ja symbolisen 1 dollarin, ja myös julistuksessa tuomion jälkeen: “Toivon auttavan niitä, joiden äänet pitäisi myös kuulla.” Hänen tilanne aloitti kauan sitten käyneen keskustelun viihteen vallasta; 2 kuukauden kuluttua tilanteen sulkemisesta, New York City Times ylitti Harvey Weinsteinin, kiihtyen #MeToo-esitykseen.

Kuten monet hänen sukupolvessaan, Swift on myös joutunut taistelemaan teollisuudelle – tilanteessaan hänen edellisenä esimiehensä liikkuvuusskootterina Braun, joka äskettäin sai asiakirjayhtiön, joka omistaa Swiftin 6 albumin päälliköt. Kun uutisia myynnistä tuli, Swift julkaisi ilmoituksen, jossa selvitettiin tarkalleen, kuinka hän todella tunsi olevansa Braunin kiusaama monien vuosien ajan, ja myös tarkalleen kuinka kauppa oli “pahimman tapaukseni”. AMA: lla hän suoritti ‘The Man’ – hymni, joka koski miesten ja naisten välisiä kaksoisstandardeja – käyttämällä t-paitaa, joka oli merkitty näiden kuuden CD-levyn nimiin. Äskettäin hän hyväksyi Signboard’s Year of Woman -kunniapuheen puheella, joka kutsui Braunin nimeltä.

Tämä on nainen, joka tunsi olevansa pakko pelata hyväksi vuosia johtuen siitä, että tämä on mitä kaikki naiset ovat ehdollisia tekemään syntymästään asti. Tällä hetkellä hän hoitaa mieskappaleiden upseereita kaikella shakkimestarin itseluottamuksella. “Koska olet aina upea kaikille ihmisille, voit saada sinut suuriin vaikeuksiin”, hän kuvaili Ellelle. “Vaikka voi olla synnytetty siitä, että hänet on kasvatettu kunnioittavaksi nuoreksi naiseksi, tämä voi vaikuttaa useimpiin elämäsi pahimpiin poistoihin, jos joku hyödyntää sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Laajenna säätiötä, tee rahasto suolistosi sekä tunnista, milloin lyö takaisin. Muista käärme – pure vain, jos joku astuu sinuun. “

Swiftin viimeaikainen työ kuvaa esimerkkiä siitä, kuinka hän on yhdistänyt yksilön ja poliittisen. ‘Miss Americana ja myös Broken Heart’n kuninkaallinen prinssi’ on hämmästyttävä demonstraatioääni, joka muuttaa hänen varhaisen teoksensa aiheet – keskiasteen koulu, marssima bändit, kuninkaalliset prinssit ja prom-takit – suoraan metaforaksi Amerikan syyttömyysmenetyksestä vuoden 2016 jälkeen. “Amerikan kunnia, joka on värjäytynyt ennen minua / Nyt tunnen oloni toivottomaksi, repi ylös vanhemman prom-mekkani / juoksen kiivettyjen piikkien läpi, näin tulostaulun / Kilpailin elämäni lisäksi”, hän laulaa. Mahdollisesti yksi kappaleen tärkeimmistä asioista on sen sublimaalinen äänen kerrostuminen cheerleaderin loitsun kuoroon – “GO, BATTLE, VICTORY”. Se on viesti, joka lähetetään hänen lukuisille kuuntelijoilleen: voit tehdä muutoksia.

Joten sallikaa seuraa vuonna 2020 hänen esimerkillään: anna menestys sijaan, että anteeksi anteeksi; kutsua sortoa esiin missä näet sen; ja anna oma äänesi muille, joita ei voitu kuunnella.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *